Familie Borger
1762 tot 2010
De voorouders
2010 tot ca. 9de eeuw
Alle persoonsgegevens
(update 12.04.2011)
Overzicht van
beeldmateriaal
 
Bronnen

Opzoek naar je afkomst is met de komst van het Internet vereenvoudigd. Naast archieven die digitaal toegankelijk zijn gemaakt, zijn er ook veel websites te vinden die met veel speurwerk in elkaar zijn gezet. Daarbij komt natuurlijk de gedachte dat de informatie die hier gevonden wordt een beetje van familie afkomstig is. Zo hoop ik met mijn publicatie ook weer "familie" verder te kunnen helpen.
Genealogisch onderzoek heeft ineens iets van een kettingbrief. Het begint met een paar bronnen. Bronnen die steeds weer aangevuld worden. Daarom hier niet alleen de informatie die van toepassing is op mijn genealogisch onderzoek, maar ook een wegwijzer naar bronnen die hieraan bijgedragen hebben.

Deze lijst is nog niet volledig. Zal regelmatig aangevuld worden.
Overigens kun je me ook tippen op interessante bronnen voor (internet) genealogisch onderzoek in het algemeen, of bronnen rondom deze families in het bijzonder.
Verwijzen naar deze website kan via: www.haroldborger.nl/genealogie

De Bronnen:
WieWasWie (voorheen Genlias)
Een database met informatie die direct afkomstig is uit de registers van de burgelijke stand.
(Gebruikt voor diverse familienamen)
Van Papier naar Digitaal Een initiatief van Hans den Braber en Herman de Wit ter bevordering van het online brengen van genealogisch bronmateriaal. Hier vind je ingescande origineel bronmateriaal van doop, trouwen, overlijden, volkstelling enz...
(Gebruikt voor o.a. de oorsprong van Borger in Salland/Twente)
Oudheidkundige Vereniging Den Ham - Vroomshoop Site heeft zelf weinig te bieden dan alleen weer verder linken naar genealogische bronnen voor de omgeving.
(Borger in Den Ham)
Historisch centrum Overijssel Bronnen uit de provincie overijssel.
(Borger in Salland/Twente)
Meertens Instituut De voornamen databank van het Meertens Instituut. Hier kun je vinden hoe populair een bepaalde naam is.
Mehagnoul Clan Het begin (en aardig startpunt) van de familie Mehagnoul (en Hanyoul) in Nederland. Website is in verschillende talen geschreven (ook Nederlands).
Pas op, bij deze site vliegt de reclame je om de oren!
Websites waar de familie Borger in voorkomt of waarin voorouders (andere takken) voorkomen
Stamboom Dorr Van Gerrit Borger en Aaltjen Lamberts / Hermanus Frielings en Hendrina Gerrits naar Lambert Borger en Maria Frieling (eind 18e eeuw) te Dalfsen.
Stamboom Poelarends Van Lambert Borger en Maria Hermannus (Frieling) / Jan Gerrits Toerse en Hendrica Kolkman naar Hermannes Borger en Jennigje Toerse en kinderen (begin 19e eeuw) te Den Ham.
Parenteel Philip Louter Van Philip Louter (1780 uit Nassau Dietz - Duitsland) naar Cornelis Borger (1895), zoon van Cornelia Louter en Hermanes Borger.
Stamboom Lucas Van Jansz Lucas (1625 uit Hooge en Lage Zwaluwe) naar Catharina Lucas en Jan van 't Geloof (voorouder van Cornelia van 't Geloof, getrouwd met Cornelis Borger)
Parenteel van Jan Lucas Van Jans Lucas (1596) tot Huibert van 't Geloof en Adriana Lucas (1893) de ouders van Cornelia -oma- van 't Geloof die in het huwelijk treedt met Cornelis -opa- Borger.
Stamboom Hendrik Timmer Van Hendrick Timmer (1618) naar Cornelia Louter (1865) die in het huwelijk treedt met Hermanus Borger, de ouders van Cornelis -opa- Borger
Genealogie De Visser Van Lamberts Jansz de Visser (ca. 1646) via Catharina Lucas (1804) naar Cornelia -oma- van 't Geloof die in het huwelijk treedt met Cornelis -opa- Borger.
Botbijl - Family on the net Van Cornelis Botbijl (1550) via Dingeman Jansz. Lucas (1671) naar Cornelia -oma- van 't Geloof die in het huwelijk treedt met Cornelis -opa- Borger.
Parenteel Berent Tymans Van Berent Tymans Zadelhoff (Sadelhoff) via Johannes Mehagnoul naar Clasina -oma- Beumkes de moeder van Martha Borger - van Wissen
Stamboom Herwijer Herwijer naar verMarien naar Burgers naar Lucas naar Van 't Geloof naar Borger
Een West-Vlaamse tak van de Borger Boom met de oudst teruggevonden voorvaderen (die met zekerheid tot de stamboom behoren).
Stamboom Verwaijen Genealogische homepage van Tom Verwaijen. Met tevens de familiegeschiedenis.
In 1681 maakt de familie Verwaijen contact door het huwelijk van Anna Verwaijen met Walraven van Benthem.
Deze lijn (niet op betreffende website) gaat naar de familie Van Haaren (1729) naar de familie Nielen (1792) en vervolgens naar de familie Van Wissen
   

 

© Harold Borger punt NL 2010